FINANCIJSKO SAVJETOVANJE

Koja je frekvencija financijskog savjetovanja?

U sklopu financijskog savjetovanja profesionalnim savjetima imamo za cilj unaprijediti financijski položaj vaše tvrtke, odnosno doprinijeti realizaciji vašeg projekta ili ideje. Način rada i angažman prilagođavamo ovisno o specifičnosti potrebe, bilo da vaša situacija zahtijeva kreativno rješenje ili samo odgovor na konkretno pitanje ili zahtjev. U oba slučaja zadatak nam je dubinski razumjeti vaš problem ili potrebu, te osigurati stručno mišljenje ili podlogu u obliku studije, analize ili modela, pri čemu je nevažno o kojem se sektoru i industriji radi, kao ni je li riječ o problematici u domeni tekućeg poslovanja, investiranja ili pak organizacijsko-statusnih promjena.

U slučaju zahtjevnijeg zadatka, gdje postoji potreba za cjelokupnim, odnosno kreativnim rješenjem, financijsko savjetovanje u našem slučaju idealno podrazumijeva provedbu sljedećih koraka – 1) analiziranje postojećeg financijskog stanja, 2) identificiranje područja unapređenja, 3) davanje preporuka s rješenjima, 4) pomoć pri implementaciji preporučenih rješenja te 5) mjerenje učinaka. Upravo kontrolom cjelokupnog procesa – od analize stanja do mjerenja učinaka implementiranih rješenja možemo sebi priuštiti nestandardan način rada koji implicira dijeljenje rizika s vama koje savjetujemo i to vezivanjem naknada za vaš uspjeh. Upravo takav pristup, kojeg karakterizira ovisnost o kvaliteti vlastitih savjeta, omogućava nam da se odmaknemo od statusa vanjskog savjetnika i zamijenimo ga ulogom prirodne ekstenzija vaše tvrtke ili vašeg projekta.

Iz vlastitog poduzetničkog iskustva znamo kako uspjeh i neuspjeh izgledaju u praksi, međutim, iz vlastitog akademskog obrazovanja znamo kako navedeno izgleda i u teoriji. Kombinacija poduzetničke prakse i teorije uz dugogodišnje konzultantsko iskustvo stavlja nas u kvalificiranu poziciju da savjetujemo druge.

U slučaju standardnih usluga na zahtjev koristimo već dobro uhodane i poznate puteve desetljetnog iskustva izrade financijskih modela, studija i analiza za klijente iz privatnog i javnog sektora – kako za jedinice lokalne samouprave tako i za centralnu državu. Navedeno, vjerujemo, čini nas kvalificiranima za davanje kvalitetnih financijskih savjeta s ciljem poboljšanja financijskog položaja, ali i istovremene kontrole rizika i pronalaženja vaše uspješne poslovne frekvencije.

Koje standardne usluge nudimo?

Hvala timu BSG Advisory na stručnosti i besprijekorno provedenom procesu preuzimanja koji je bio u interesu obje strane

Igor Drašković
Predsjednik uprave, Draco

BSG Advisory je odigrao ključnu ulogu u rješavanju gotovo bezizlazne situacije u kojoj se AC Ivančić našao nakon financijske krize. Danas smo jedna od rijetkih tvrtki koja je uspješno provela proces poslovnog i financijskog restrukturiranja bez pokretanja predstečajnog postupka.

Željko Ivančić
osnivač i CEO, AC Ivančić d.o.o.

Tim BSG Advisoryja proveo je cjelokupni postupak prodaje udjela u Bontechu stranoj multinacionalki i to na najvišoj profesionalnoj razini, ostvarivši najbolje uvjete prodaje.

Tonči Kosor
osnivač, Bontech Research CO d.o.o.

ZA USPJEŠNA RJEŠENJA NA VAŠOJ POSLOVNOJ FREKVENCIJI