FINANCIJSKO SAVJETOVANJE

Koja je frekvencija financijskog savjetovanja?

U sklopu financijskog savjetovanja profesionalnim savjetima imamo za cilj unaprijediti financijski položaj vaše tvrtke, odnosno doprinijeti realizaciji vašeg projekta ili ideje. Način rada i angažman prilagođavamo ovisno o specifičnosti potrebe, bilo da vaša situacija zahtijeva kreativno rješenje ili samo odgovor na konkretno pitanje ili zahtjev. U oba slučaja zadatak nam je dubinski razumjeti vaš problem ili potrebu, te osigurati stručno mišljenje ili podlogu u obliku studije, analize ili modela, pri čemu je nevažno o kojem se sektoru i industriji radi, kao ni je li riječ o problematici u domeni tekućeg poslovanja, investiranja ili pak organizacijsko-statusnih promjena.

U slučaju zahtjevnijeg zadatka, gdje postoji potreba za cjelokupnim, odnosno kreativnim rješenjem, financijsko savjetovanje u našem slučaju idealno podrazumijeva provedbu sljedećih koraka – 1) analiziranje postojećeg financijskog stanja, 2) identificiranje područja unapređenja, 3) davanje preporuka s rješenjima, 4) pomoć pri implementaciji preporučenih rješenja te 5) mjerenje učinaka. Upravo kontrolom cjelokupnog procesa – od analize stanja do mjerenja učinaka implementiranih rješenja možemo sebi priuštiti nestandardan način rada koji implicira dijeljenje rizika s vama koje savjetujemo i to vezivanjem naknada za vaš uspjeh. Upravo takav pristup, kojeg karakterizira ovisnost o kvaliteti vlastitih savjeta, omogućava nam da se odmaknemo od statusa vanjskog savjetnika i zamijenimo ga ulogom prirodne ekstenzija vaše tvrtke ili vašeg projekta.

Iz vlastitog poduzetničkog iskustva znamo kako uspjeh i neuspjeh izgledaju u praksi, međutim, iz vlastitog akademskog obrazovanja znamo kako navedeno izgleda i u teoriji. Kombinacija poduzetničke prakse i teorije uz dugogodišnje konzultantsko iskustvo stavlja nas u kvalificiranu poziciju da savjetujemo druge.

U slučaju standardnih usluga na zahtjev koristimo već dobro uhodane i poznate puteve desetljetnog iskustva izrade financijskih modela, studija i analiza za klijente iz privatnog i javnog sektora – kako za jedinice lokalne samouprave tako i za centralnu državu. Navedeno, vjerujemo, čini nas kvalificiranima za davanje kvalitetnih financijskih savjeta s ciljem poboljšanja financijskog položaja, ali i istovremene kontrole rizika i pronalaženja vaše uspješne poslovne frekvencije.

Koje standardne usluge nudimo?

BSG Advisory je odigrao ključnu ulogu u rješavanju gotovo bezizlazne situacije u kojoj se AC Ivančić našao nakon financijske krize. Danas smo jedna od rijetkih tvrtki koja je uspješno provela proces poslovnog i financijskog restrukturiranja bez pokretanja predstečajnog postupka.

Željko Ivančić
osnivač i CEO, AC Ivančić d.o.o.

Tim BSG Advisoryja proveo je cjelokupni postupak prodaje udjela u Bontechu stranoj multinacionalki i to na najvišoj profesionalnoj razini, ostvarivši najbolje uvjete prodaje.

Tonči Kosor
osnivač, Bontech Research CO d.o.o.

Unaprjeđenjem kontrolinga kojeg smo izvršili pod profesionalnim vodstvom BSG Advisory tima, postigli smo bolju kontrolu poslovanja poduzeća i radnih procesa, čime smo osigurali kompaniji poboljšanje performansi, uz racionalizaciju korištenja resursa.

Karlo Pavela
osnivač i CEO, Termodinamika d.o.o.

ZA USPJEŠNA RJEŠENJA NA VAŠOJ POSLOVNOJ FREKVENCIJI